۱۳۹۸ دی ۲۰, جمعه

مجاهد شهید حسن معزی


مشخصات مجاهد شهید حسن معزی 
محل تولد: خوی
سن: ۲۳
محل شهادت: ارومیه
تاریخ شهادت: ۱۳۶۷

مجاهد شهید حسن معزی در سال۱۳۴۴در شهر خوی به ‌دنیا آمد. آشنایی او با سازمان به آغاز مقابله میلیشیا با چماقداران برمی‌گردد. حسن در بخش دانش‌آموزی شهر خوی فعال بود. رژیم ضدبشری که از میزان فعالیتش خبر داشت، پس ‌از سی‌خرداد او را دستگیر کرد و به زندان ارومیه انتقال داد. پس از تحمل ماهها شکنجه، در یک بیدادگاه رژیم به اعدام محکوم شد، اما مدتی بعد با یک درجه تخفیف حکم او به حبس ابد تبدیل شد. زندان برای حسن صحنه جدیدی از مبارزه با آخوندهای جنایتکار بود.
او به‌خاطر روحیه جمعی و مقاومت بی‌امان در‌ برابر دژخیمان، در همان ابتدا در‌شمار اعضای شورای تشکیلات زندان درآمد و تا لحظه شهادت تمام توان خود را برای مقابله با دشمن به‌کار گرفت. او را بارها به زندان انفرادی بردند و وحشیانه شکنجه کردند. مزدوران قصد داشتند حسن را با شکنجه‌های مستمر و طولانی خسته و منفعل کنند، تا تأثیر مقاومت حسن را در بالا بردن روحیه زندانیان خنثی کنند. او به‌الگوی مقاومت در زندان تبدیل شده بود و دژخیمان در ارزیابی مقاومت این مجاهد پرشور اشتباه می‌کردند.
این موضوع را می‌توان از فضای عمومی زندانیان، وقتی که حسن را به شکنجه‌گاه یا انفرادی می‌بردند، دریافت. همه این احساس را داشتند که گویا بار ‌دیگر حسن به مزدوران تهاجم کرده و آنها هستند که در حالت تدافع به سبعانه‌ترین شکنجه‌ها متوسل می‌شوند. هیچ‌کس شک نداشت که حسن همواره از این مقابله رو‌در‌رو پیروزمند بیرون خواهد آمد. در سال ۶۲تشکیلات زندان لو رفت. حسن به‌عنوان یکی از عناصر تعیین‌کننده تشکیلات و کسی که روحیه مقاومت را در زندان افزایش می‌دهد، شناخته شد.
حاکم ضدشرع ارومیه پس ‌از جریان لو‌رفتن تشکیلات، به زندان آمد تا به قدرت‌نمایی در‌ برابر زندانیان بپردازد. او در سخنان خود به حسن اشاره کرد و گفت: حسن معزی کیست که این‌قدر می‌گویند کله‌شق است. بازجو حسن را نشان داد. ایمانی، حاکم شرع، تعجب کرد و گفت: وقتی می‌گویند حسن معزی، فکر می‌کردم یک آدم پر‌سن‌و‌سال و هیکل‌دار است. یعنی این بچه کله‌شقی می‌کند؟! حسن زیر‌لب، در‌حالی که می‌خندید، آهسته گفت: به‌دست همین بچه‌ها گورتان کنده خواهد شد.
از‌این پس حسن را بارها برای شکنجه و بازجویی به شکنجه‌گاه بردند، اما برای دژخیمان حاصلی جز شکست در‌ برابر اراده یک مجاهد خلق چیزی نداشت.‌ شکنجه‌های وحشیانه و فشارهای طاقت‌فرسا هیچ‌گاه نتوانست نشاط و شادابی و روحیه انقلابی او را تحت تأثیر قرار دهد و این همان چیزی بود که دژخیمان را کلافه و خشمگین می‌کرد. پس‌از لو‌رفتن تشکیلات زندان او را محاکمه و به اعدام محکوم کردند ولی مدتی بعد این حکم لغو گردید. حسن سرانجام در جریان قتل‌عام زندانیان سیاسی به جوخه تیرباران سپرده شد و به پیمان مقدس خود وفا کرد.

مریم رجوی: حالا نه فقط عکس این شهیدان، بلکه خودشان هم در کنار ما هستند و حاضرند. اگرچه مزارشان ناپیداست، اما یادشان در قلب میلیون‌ها ایرانی هست و می‌تپد. زیرا که وقتی به نام آزادی و به نام مسعود رجوی ایستادند و به خمینی و رژیمش نه گفتند. این خلق ایران بود که ایستاد و تسلیم نشد.

با ما در کانال تلگرام پیشتازان راه آزادی ایران همراه باشید

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر